donderdag 1 mei 2014

Biscotti met sesamzaad project 1001

1 mei is in Belgie en buiten Nederland ongeveer in heel de rest van de wereld een feestdag.  Volgens mijn Nederlands vriendje is het raar dat er op de Dag van de arbeid juist niet gearbeid wordt. Maar thuis werk ik harder dan op school denk ik. Voornamelijk in de keuken wel. En deze keer bakte ik weer iets lekker in het kader van project 1001: Nummer 529 Honey & sesame biscotti. Dit recept heb ik wel suiker- en E-nummervrij gemaakt maar niet vegan omdat er nu eenmaal honing in de naam zat.



Voor 10 stuks
  • 150gr speltmeel + beetje extra
  • 1 koffielepel wijnsteenzuurbakpoeder
  • 20gr kokosolie
  • 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
  • 45gr honing
  • 3 lepels sesamzaad
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Doe de kokosolie in een kommetje en zet in de oven om te smelten
  3. Meng het lijnzaad met het water
  4. Meng het meel met het bakpoeder en 2 lepels sesamzaad
  5. Roer er het lijnzaad, kokosolie en honing door
  6. Bestof je handen met meel en kneed het deeg ongeveer 3 minuten
  7. Maak er een bol van en duw plat tot een schijf van ongeveer 5cm doorsnede en 2cm dik
  8. Doe de resterende lepel sesamzaad in een diep bord en draai er de schijf deeg in rond.
  9. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ongeveer 15 minuten in de oven
  10. Haal uit de oven een laat 15 minuten afkoelen
  11. Draai de oven op 150C
  12. Snij de cake in 10 repen en leg met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat
  13. Zet 10 minuten in de oven
  14. Draai om en bak nog eens 5 minuten
  15. Laat afkoelen en kom nadien tot rust met een kopje koffie en een lekker biscotti

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...