zondag 11 mei 2014

Ondersteboven appel caramelcake

Zondag bakdag deze week en nu was het ook zondag zoetdag. Op zich probeer ik meestal zuinig te zijn met gezonder zoet. Maar voor een upside-down toffee apple brownie is dat al iets moeilijker maar zo af en toe moet dit kunnen. Dit is nummer 575 van project 1001
De cake is van smaak super maar wees voorzichtig met hem om te draaien en in een bewaardoos te steken want hij breekt gemakkelijk.


Voor 1 cake
Voor de topping
  • een halve appel
  • 55gr kokosolie
  • 85gr palmsuiker
Voor de cake
  • 250gr volkorenspelt
  • 1,5 appel
  • 135gr hazelnoten
  • 50gr palmsuiker
  • 115gr kokosolie
  • 2 lepels lijnzaad + 6 lepels warm water
  •  1 lepeltje wijnsteenzuurbakpoeder
  • 1 lepeltje bicarbonaat
  • 1 lepeltje speculaaskruiden
 De topping
  1. Doe de boter en de suiker in een pannetje en zet op een klein vuurtje om de olie te laten smelten.Roer regelmatig
  2. Snij de appel in schijfjes
  3. Als het olie-suiker mengsel vloeibaar is giet je het in een cakevorm (pas op, het wordt makkelijk terug hard)
  4. Leg de schijfjes appel in de topping en zet de cakevorm opzij
 De cake
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Smelt de kokosolie op een klein vuurtje
  3. Meng het lijnzaad met het water en zet opzij
  4. Meng het meel met de suiker, bicarbonaat, het bakpoeder en de speculaaskruiden
  5. Hak een 50gr hazelnoten heel fijn in de keukenmachine (hazelnootmeel).Meng dit onder het meel
  6. Hak de rest van de noten grof en meng ook onder het meel
  7. Snij de appel in blokjes en voeg bij het deeg.
  8. Meng er tenslotte het lijnzaad en de gesmolten kokosolie door.
  9. Doe het cake bij in de cakevorm
  10. Zet ongeveer 35 minuten in de oven
  11. Laat een kwartier afkoelen in de vorm en draai dan om op een snijnplank
  12. Laat verder afkoelen
  13. Smullen maar

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...