donderdag 15 mei 2014

Croutonsalade

Soms heb je weleens een restje brood. Je kan er gewonnen brood mee maken of het gebruiken om te gratineren of paneren en nog een optie is om er een lekkere lunchsalade van te maken.

De tomaten,courgette en sla zaten in mijn groentenpakket. De planning was eigenlijk er een pastasalade van op tafel te toveren maar een restje speltbrood bracht daar verandering in.
Omdat ik gisteren mijn lunch voor vandaag en morgen maakte heb ik de salade en de croutons apart meegenomen naar mijn werk.



Voor 2 porties
  • 200gr oud brood
  • een halve courgette
  • 2 tomaten
  • een half uitje
  • enkele blaadjes sla
  • Enkele groene olijven
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • gedroogde groenen kruiden naar smaak
  1. Snij het brood in blokjes
  2. Giet een bodem olijfolie in een grote pan. Zet op een groot vuur en laat warm worden
  3. Doe er het brood bij (let op dat het niet aan elkaar plakt) en laat bakken
  4. Roer regelmatig en doe er de groene kruiden bij. Als het brood aan alle kanten mooi bruin is zet je het vuur uit. Laat de croutons afkoelen
  5. Was de sla en snij in reepjes
  6. Snipper de ui
  7. Snij de courgette en de tomaten in blokjes
  8. Ontpit de olijven en snij fijn
  9. Meng de groenten onder elkaar
  10. Meng er een lepel balsamicoazijn onder
  11. Meng vlak voor het serveren de croutons door de salade
Natuurlijk kan je de croutons ook door een heel andere salade mengen

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...