donderdag 6 februari 2014

Chocoladegeschenkjes

Morgen gaan we bij vrienden eten en dan is het toch leuk om een klein geschenkje mee te nemen. Hoe kwam ik op het idee om dit te maken?
Feit 1: De vrienden in kwestie zijn liefhebbers van pure chocolade.
Feit 2: ik zag van die chocoladeblokjes om in warme melk te doen liggen in de winkel.
Feit 3: ik ben niet idioot genoeg om meer dan 1 euro uit te geven voor een stom stuk chocola (van minderwaardige kwaliteit) met een stokje door.
Feit 4: Experimenteren in de keuken is nu eenmaal mijn hobby
Feit 5: Je kan toch niets weggeven voor je het zelf uitgetest hebt. Dat verklaard het missende blokje

 Belangrijk is dat de chocolade niet te warm word want anders gaat hij er doffer uitzien. Daarom dat je op een heellaag vuurtje smelt.
Het enige spijtige aan dit vind ik de platicfolie die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden. Kijk bij je thuis eens rond of je misschien siliconen bakvormpjes hebt die je hiervoor kan gebruiken.
De stokjes die ik gebruik heb ik de action gevonden maar volgens mij is het ook leuk om deze te vervangen door wat kitscherig bestek uit de kringloopwinkel. Alleen was die al gesloten toen ik dat bedacht.
De verpakking was nog het moeilijkste omdat die leuk moest zijn maar ook bus-proof en geen verpakking die ik zelf nog nodig zou kunnen hebben. maar wie wat bewaart heeft wat en dit doosje heb ik ooit gevuld met pralines gekregen en komt nu terug van pas. 

Voor 3 chocoladeblokjes
  • 75gr pure chocolade (85% van de aldi)
  • 5g kokosolie
  • 10gr honing
  1. Breek 50gr chocolade in stukjes en doe samen met de honing en olie in een pannetje (met schenktuit als je dat hebt).
  2. Vul een iets groter pannetje met wat water en zet op een heel klein vuur. Zet het pannentje met chocolade hierin (au Bain marie). Laat de chocolade zo heel langzaam smelten en toer regelmatig
  3. bekleed ondertussen 3 borrelglaasjes of eierdopjes met plasticfolie.
  4. Als de chocolade gesmolten is zet je het vuur uit. Breek nu de rest van de chocolade in stukken en laat rustig smelten in de warme chocola
  5. Giet voorzichtig dit mengsel in de borrelglaasjes.
  6. Probeer na 10minuten om in elk glaasje een stokje recht te zetten 
  7. Laat hard worden.
  8. Haal uit het glaasje en verwijder de plasticfolie volledig
  9. Pak mooi in en doe er eventueel een briefje bij met volgende boodschap:
Doe warme melk in een tas. Roer het chocoladeblokje erdoor en laat de stress van u afglijden
Opmerking: een tas is  ABV (algemeen beschaafd Vlaams) voor een mok of een kopje.


2 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend leuk, lekker en toch verantwoord cadeautje! Het is zoveel leuker iets zelfgemaakts te geven en te krijgen

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...