donderdag 27 februari 2014

Appelkaneelcake - Project 1001

Dit weekend wasiknogwat grieperig en was er van iets lekkers bakken dus weinig in huis gekomen. Gelukkig heb ik altijd wel een voorraadje koekjes in de diepvries zodat ik altijd een tussendoortje mee naar het werk heb.

Gisteren toch maar iets vers gebakken. Het 4de uitprobeersel van project 1001. Vandaaggeproefd en het was heel lekker.

Het originele recept was nr 659 apple & cinnamon muffins maar ik heb er weer vanalles aan veranderd om het suikervrij, veganistisch en E-nummervrij te krijgen. En ik heb er dan ookmaar ineens een cake van gemaakt ipv muffins.

Voor 1 cake
  • 125gr volkorenspeltmeel (of ander meel maar keuze)
  • 5gr wijnsteenbakpoeder
  • 40gr havermout (liefst niet de hele grote)
  • 1 appel
  • 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
  • 100ml zelfgemaakte hazelnootmelk
  • 50gr kokosolie
  • 2 lepels ahornsiroop
  • 1 lepel zelfgemaakt vanille - extract
  • 1 lepel kaneel
  1. Verwarm de oven voor op180C
  2. Doe de kokosolie in een onvenvast kommetje en laat in de oven die aan het opwarmen is smelten
  3.  Meng het lijnzaad met warm water laat 10 minuten staan
  4. Meng de bloem en het bakpoeder. Meng er de havermout met de kaneel onder
  5. Meng de melk met de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie, het vanille-extract en het lijnzaad
  6. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten
  7. Was de dappel,verwijder het klokhuis met een appelboor en rasp de appel(of doe in de hakmachine)
  8. Meng de appel met het deeg.
  9. Giet over in een siliconen cakevorm of een beboterde cakevorm
  10. Zet 15 minuten of langer in de oven (mijn oven is een vrij snelle oven) 
  11. Smakkelijk

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...