woensdag 4 november 2015

Pittige pindasoep

Een heerlijke soep voor op vakantiedagen. Ook ideaal om verkouden huisgenoten te verwennen. En met een pittig pepertje komt alles wel los ;-)
Wij aten ze als lunch met wat brood bij maar je kan bijvoorbeeld ook rijst meekoken om er een  maaltijdsoep van te maken
Voor 4 porties
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • klein stukje gember
  • 1 (oranje) pepertje
  • 250gr zoete aardappel
  • 200gr flespompoen
  • paar stengels groene selder
  •  3 lepels gehakte perterselie
  • 2 lepels gehakte kervel
  • 1 lepeltje komijn
  • 1 lepeltje kaneel
  • 30 doppinda's
  • 120gr gekookte bruine bonen
  • 1 liter water
  • peper en zout
  • 1 overvolle lepel pindakaas
  • rijstolie
  1. Snipper de ui en de knoflook. Snij het pepertje en de gember fijn.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de pompoen in blokjes (schillen hoeft niet)
  3. Snij de groene selder fijn.
  4. Dop de pinda's en hak ze grof. Verhit een droge pan en rooster de pinda's.Zorg dat ze niet verbranden. Haal uit de pan en zet opzij
  5. Verhit rijstolie in een pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg het pepertje, de gember, komijn en kaneel toe. 
  6. Voeg de zoete aardappel, selder en pompoen toe en bak even mee. 
  7. Giet het water in de pot en voeg de peterselie, kervel, bonen, pindakaas en wat peper en zout toe.
  8. Laat 10minuutjes koken en voeg dan een groot deel van de geroosterde pinda's toe. Proef en kruid bij
  9. Laat nog een paarminuten zachtjes koken tot als de groenten gaar zijn.
  10. Serveer met wat extra gehakte pinda's.
OPMERKINGEN
  • als je net bonen gekookt hebt kan je dat kookwater gebruiken als basis voor de soep. Ook ander kookwater kan je gebruiken
  • Heb je geen pinda's? Gebruik dan eventueel wat meer pindakaas maar de pinda's zelf zorgen ook voor een leuke textuur

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...