dinsdag 4 februari 2014

Spruitjes met sinaasappel en boekweit

Spruitjes,een echte wintergroenten waar je uiteindelijk alle kanten mee uit kunt. Deze keer Een iets exotischere versie maar nog altijd lekker simpel. Sinaasappel zijn nu super lekker en samen met de koriander en amandelen maken ze de spruitjes iets specialer.
Dit gerecht is veganistich, e-nummervrij, suikervrij.



Voor 2 porties
  • 500gr spruitjes
  • 1sinaasappel
  • 2 wortelen
  • 60gr boekweit
  • 1/2de ui
  • 1 lepel gedroogde koriander
  • 1 lepel geschaafde amandelen.
  • Olijfolie
  1.  Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking
  2. Maak de spruitjes schoon en maak onderin in inkeping
  3. Breng water aan de kook en doe er dan pas de spruitjes bij
  4. Laat koken tot de spruitjes gaar zijn en giet af.
  5. Snipper ondertussen de ui en schil de wortels en snij in kleine stukjes
  6. Schil de sinaasappel en doe in de blender of keukenmachine tot je een dikke pulp hebt.
  7. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier de ui en wortels in. Voeg koriander toe
  8. Voeg de sinaasappelpulp toe en roer goed
  9. Voeg de spruitjes,boekweit en geschaafde amandelen toe.Laat een minuutje of 2 meebakken.
  10. Klaar, serveren en smullen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...