donderdag 20 februari 2014

Griep

Als kind en vooral als tiener was ik altijd jaloers op kinderen die  al eens ziek thuis mochten blijven. Ik kan me op 12 jaar lagere en middelbare school maar een dag of 3 herinneren dat ik ziek was. Wij waren gewoon zelden ziek. Als ik iets had was het direct erg: been in de gips maar dat was stom genoeg aan het begin van de kerstvakantie waardoor ik na de vakantie gewoon naar school kon.
En af en toe mocht ik eens een uurtje school missen omdat ik naar de orthodont moest. Ik vond het helemaal niet erg dat die afspraken onder de schooluren wou maken. Maar die lag op 5 minuten wandelen van de school dus je mocht pas 10 minuten voor je afspraak vertrekken en kreeg daar een briefje mee waarop stond hoe laat je daar vertrok. Dus langer spijbelen was niet echt mogelijk. Of ik was gewoon te braaf ;-)

Anyway: gisteren was ik zwaar aan het hoesten. Ik ben zo iemand die gewoon door doet en er van uit gaat dat als ik niet denk dat ik ziek ben, ik ook niet ziek wordt. Vriendje zei al dat ik maar gewoon moest thuisblijven. Ik was gisterenavond echter vastbesloten om vandaag te gaan werken. Maar toen vanmorgen de wekker ging was ik toch wel echt ziek. Dus werk afgebeld en maar naar de dokter geweest. Conclusie: Ik heb griep. Nu weet ik dus hoe het voelt om griep te hebben en ik ben er niet echt blij mee.

Nu vind ik het wel bizar dat ik nu voor het eerst griep krijg. De eerste winter dat ik suikervrij eet, de eerste winter dat ik de bus neem, de eerste winter dat ik E-nummervrij probeer te eten,....Of is dit allemaal gewoon toeval?

Anyway: Ik ga vandaag een beetje in bed liggen, een beetje in de zetel zitten,misschien n een warm bad liggen en veel thee drinken.

Iemand nog tips om griep door te komen?


1 opmerking:

  1. Rustig aan doen. Hier (helaas) het zelfde. Gelukkig heb ik geen (betaalde) baan en kan ik rustig aan doen, en mijn zoon (peuter leeftijd) kan gelukkig elders even spelen. Ik drink hier ook thee en leg een open gesneden ui naast m'n bed (of ergens op m'n slaapkamer). Wat ook goed helpt is de tea tree olie, als je in bad of onder de douche gaat een paar druppeltjes op een olie brandertje en dat terwijl je in bad of onder de douche staat laten branden. Hier helpt het echt. Verder kamille thee drinken en stomen met kamille (thee).

    Verder veel beterschap en hopelijk duurt het niet (al) te lang voor je.

    Gr.
    Evelien.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...