zondag 20 maart 2016

Twee maanden uitdaging deel 7


Er zijn weeral 2 maanden voorbij. De vorige uitdaging was om nooit nog frituursnacks te eten. Sindsdien zijn we 2x frietjes gaan halen (toevallig op 2 dagen dat de heer des huizes ging koken, is er een link?). Ik heb beide keren gewoon frietjes gegeten met een makkelijk slaatje erbij. En als saus biologische ketchup met agave i.p.v.suiker of zelfgemaakte veganaise.  De laatste keer zag ik vriendje een mexicano eten en hoewel dat altijd mijn favoriete vettigheid was deed het me nu niks meer. Ik wil het gewoon echt niet meer eten. Het werkt dus echt wel.

Ook alle vorige zaken die ik geschrapt heb eet ik ook echt nooit meer!
Nu is het dan tijd voor volgende stap.
Nummer 1: frisdrank
Nummer 2: Alles uit grote Fastfoodketens (pizzahut, McDonalds, Quick,...)
Nummer 3: winegums (genre kruidvatsnoep, haribo)
Nummer 4: chocoladebars (twix,...)
Nummer 5: borrelnootjes en smaakjeschips.
Nummer 6: Frituursnacks
Nummer 7:.....

Melkchocolade en witte of pure chocolade met melk in
Zoals veel vrouwen ben ik gek op chocolade, alle soorten. Van heel pure chocolade tot klassieke witte pralines met een noot in. Zet het voor mij en ik eet het op ;-)
Het feit dat chocolade goed voor je zou zijn geldt, als het al klopt, wel enkel voor de hele pure chocolade. Ik merk ook bij mezelf dat je van hele pure, bittere chocolade veel minder eet van zoetere melkchocolade.

Vroeger was ik gek op de repen van Cote d'or: de kokos, banaan, de mokka rum,... njamnjamnjam. Toen ik in het buitenland woonden mocht Belgische visite dit altijd meebrengen. Maar nu?
Nee danku: Cote d'or scoort heel slecht bij Rankabrand (duurzaamheid) en in de banaanchocolade zit verassing: enkel banaanaroma in (en veel suiker natuurlijk).

In veel chocolade zitten ook dierlijke producten in. Melkchocolade zegt al genoeg natuurlijk. Maar ook in witte en pure chocolade zit vaak melk of melkvet in. Dus vanaf nu: Geen chocolade met melk meer.

Wat mag wel nog: Pure chocolade, bijvoorbeeld die van de wereldwinkel met koffie, of pure Tony Chocolonely (met gezouten amandelen), of de Vivani 99% of.... Nu heb ik natuurlijk keiveel zin in chocolade gekregen ;-)

Kan jij melkchocolade voor altijd laten staan? Doe je mee?

1 opmerking:

  1. Oei oei, dat zou hier een ramp zijn.
    Ik eet zwarte chocolade ook helemaal niet graag, enkel verwerkt in vb. taart ofzo, maar zo puur, nope, geef mij dan maar melkchocolade (of inderdaad die witte praline met het nootje). Misschien verandert dat ooit nog; had je mij een paar jaar geleden gezegd dat ik nu meer dan de helft van de tijd vegetarisch zou eten, ik zou het waarschijnlijk ook niet geloofd hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...