zondag 6 maart 2016

Fietscalculator

Nu het (hopelijk) stilaan terug lente word is het tijd om de fiets weer meer van stal te halen. Dat fietsen goed is voor het milieu, de portemonee en onszelf weten we natuurlijk wel. Maar vaak onderschatten we dat allemaal omdat het regent /koud is/ we hard gewerkt hebben / geen tijd/... Genoeg excuses in ieder geval.

Om het wat motiverender te maken is een fietscalculator wel leuk. In dit voorbeeld heb ik een berekening gemaakt van onze boodschappenritjes naar Duitsland.

Enkel is de afstand 17km dus dubbel 34km. We doen dit ongeveer 1 keer per maand dus 1 dag per week en dat 12 weken per jaar. We rijden in een redelijk grote dieselauto (shameshameshame).
Zouden we dit met de fiets doen dan verbruiken we elk 4732,8kcal extra per jaar. We besparen ongeveer €40 (de brandstofprijs is wel niet meer up to date) maar ook 65kg CO2, 29g fijn stof en 304g stikstofdioxide. Winwin dus eigenlijk.   

Dus heb je soms een duwtje in de rug nodig om de auto wat meer te laten staan? Tel dan gewoon uit wat het jouw en het milieu oplevert.

3 opmerkingen:

 1. als ik dit uitreken voor mijn werkverplaatsingen, dan kom ik toch snel aan een besparing van 500 euro aan brandstofkosten. En dat is dan nog heel weinig gerekend.
  Mooi meegenomen dus!

  Bedankt voor deze mooie tip, Ilona!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je ook nog wel effectief met de fiets gaan natuurlijk, anders is er geen besparing ;-)

   Verwijderen
 2. ik ga (bijna) altijd met de fiets werken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...