donderdag 3 maart 2016

Oranje pesto en pasta met boerenkool

Ben jij ook zo gek op verschillende soorten pesto? Ik in ieder geval wel. Makkelijk te maken, leuk van textuur en het geeft me direct een zomers gevoel. Nu is pesto voor mij wel een breed begrip. Deze oranje pesto bijvoorbeeld. Het heeft de textuur van pesto en een deel van de ingrediënten. Lekker op brood, in een salade, als dip of bij pasta zoals het recept hier onderaan.

Voor een potje pesto


  • 60gr zongedroogde tomaatjes 
  • 20gr groene olijven 
  • 20gr geroosterde zonnebloempitten 
  • 3 lepels olijfolie 
  • 1 lepel gistvlokken 
  • Peper en zout
  1. Doe alles in de blender of hakmolen
  2. Hak tot een mooie gladde massa.
  3. Bewaar in de koelkast 

Voor 2 porties pasta met boerenkool en pesto

  • 400gr boerenkool 
  • 80gr pasta 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 lepels oranje pesto 
  1. Kook de pasta gaar
  2. Snipper de ui en de knoflook. Was de boerenkool en snij fijn
  3. Verhit olie in een pan en fruit de de ui en de knoflook. Voeg de boerenkool toe en laat slinken. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als het wat te droog is. Bak al roerend tot de boerenkool gaar is
  4. Serveer de pasta met de boerenkool en pesto

Wat is jouw perfecte pesto?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...