zondag 13 maart 2016

Pindakaaspralines

Een veganchallenge doen is 1 dingen, geen pralines meer eten iets totaal anders. Daarom ben ik nu al gestart met experimenteren. Deze pralines zijn in ieder geval superlekker, rotzooivrij en veganistisch. Wat moet we nog meer hebben?

Eigenlijk zijn het pralines met notenvulling aangezien ik notenspread gebruikte in plaats van pindakaas maar geef toe, dat klinkt minder leuk. Trouwens notenspread bestaat meestal voor het grootste deel uit pinda's. Ik gebruikte kleine pralinevormpjes maar je kan ook gewoon cupcakevormpjes gebruiken. De grote die ik maakte met de restjes was eens zo lekker.

Voor 15 kleine en 1 grote 

  • 40gr kokosolie 
  • 40gr cacaoboter 
  • 1 lepel agavesiroop 
  • 8gr rauw cacaopoeder (ongeveer 3 lepels) 
  • 2 lepels notenspread (of pindakaas)  
  • Snufje zout 
  • 10 amandelen (of andere noten)
  1. Gebruik je flexibele vormpjes? Zet deze dan eerst op een snijplank of plateau die groot genoeg is en zo in de diepvriezer past.
  2. Doe de kokosolie en cacaoboter in een pannetje en laat op een heel zacht vuurtje smelten. Haal van het vuur en meng er de agavesiroop en cacaopoeder onder. Dit is je chocolade.
  3. Vul de bodem van de chocoladevormpjes met een laagje laagje chocolade. Probeer ook de wanden al te bestrijken met chocolade. Ik gebruikte hiervoor een borsteltje. Zet deze vormpjes een kwartiertje in de vriezer. Hou de chocolade gesmolten vb. gewoon op kamertemperatuur of op de verwarming
  4. Hak de amandelen redelijk klein met de hand of een hakmolen. Meng de notenspread met de gehakte noten en een snufje zout.
  5. Zoek een slagroomspuit waar het notenmengsel door kan (bijvoorbeeld zonder de sierdop erop) en vul met het notenmengsel
  6. Haal de chocolade uit de vriezer en vul ze met het notenmengsel. Probeer de randen van de vormpjes niet te raken (best moeilijk eigenlijk)
  7. Verdeel de rest van de chocolade over de vormpjes. Deze loopt nu normaal langs de notenspread naar beneden zodat je een stevige buitenkant krijgt. Zorg dat alles bedekt is met chocolade. 
  8. Zet de vormpjes opnieuw een kwartier in de vriezer.
  9. Haal uit de vriezer en geniet. Bewaar de pralines in de koelkast.
 OPMERKINGEN
  • als je notenspread of pindakaas met stukjes gebruikt moeten er geen noten meer bij in
  • Als je wil kan je ook gewoon pure chocolade smelten en deze gebruiken. Deze is dan wel niet suikervrij maar wel veganistisch 
  • als er notenspread aan de rand van de vorm hangt loopt de gesmolten chocolade er niet goed door en krijg je hele dunnen wanden.
  • Ze zijn minstens 5 dagen houdbaar in de koelkast. Langer is me niet gelukt ;-) 
  • Het is eventjes een prulwerkje maar het is echt de moeite waard hoor.  

1 opmerking:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...