donderdag 31 maart 2016

5 Tinten rood salade

Met een aangesneden rode kool in de koelkast en een granaatappel in de fruitschaal kwam het idee voor een rode salade. Zeker omdat de man des huizes rode rijst niet zo geweldig vond en ik die dan maar eens moest opmaken.
Abrikozen zijn niet echt rood, zeker de ongezwavelde, maar ik vond het 5 tinten rood salade wel een betere naam dan rode kool granaatappelsalade.

Voor 2 grote portie


  • 1/4de rode kool 
  • Halve granaatappel 
  • 1 appel 
  • 70gr rode rijst 
  • 1 volle lepel zwart sesamzaad (of gewoon of andere zaadjes) 
  • 10 pistachenoten 
  • 8 Gedroogde abrikozen 
  • 2 lepels lijnzaadolie 
  • 1 lepel  appelazijn
  • Peper en zout  
  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Week de abrikozen 15 minuten in lauw water. Gief af en snij in 4 
  3. Hak de pistachenoten grof
  4. Snij de rode kool in fijne reepjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snij de appel in kleine blokjes.
  5. Meng de olie met de azijn en kruid met peper en zout
  6. Meng alles door elkaar en garneer met sesamzaadjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...