donderdag 10 maart 2016

Rauwe bietenveldsalade

Het bietenseizoen is bijna afgelopen dus we zullen er nog maar eventjes van genieten. Hier in een klassieke combinatie met peer, veldsla en risotto.
Deze salade is helemaal rauw en heel makkelijk om te maken maar je hebt er wat planning voor nodig.  Het boekweit moet je een paar dagen op voorhand beginnen kiemen en de bieten moeten een nacht marineren. Heb je dat niet gedaan en wil je toch deze salade maken? Je kan ook gewoon boekweit koken. Niet meer rauw maar wel nog lekker.

Voor 1 portie
  • 30gr gekiemde boekweit (gewicht voor het kiemen)
  • 1 rode biet
  • handje veldsla
  • een halve peer
  • 1 lepel lijnzaadolie
  • Een halve lepel appelazijn 
  • 1 lepel hennepzaadjes (of andere zaadjes/pitten)
  1. Schil de biet en snij in kleine stukjes. Meng de olie met de azijn en kruid eventueel met wat peper en zout. Leg de biet in de dressing en zet een nacht in de koelkast
  2. Was de veldsla en snij de peer in blokjes. 
  3. Meng de boekweit en de peer onder de bieten.
  4. Verdeel de veldsla over een bord. Doe er het bietenmengsel over en werk af met wat hennepzaadjes.
Rauwe of gekookte boekweit, wat verkies jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...