maandag 27 juli 2015

Surinaams tafelzuur

Bij Roti hoort toch ook een beetje Surinaams tafelzuur, vooral omdat het makkelijk te maken is. Als het niet direct opgaat kan je het meer dan een week bewaren in de koelkast.
Voor een klein potje
  • 1/3 komkommer
  • 1/4 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 lepel agavesiroop
  • 80ml azijn
  • 60ml water
  • 1 kruidnagel
  • beetje gedroogde gemberstukjes
  • peper en zout
  1. Snij de ui in dunne stukjes en het pepertje fijn.
  2. Schil eventueel de komkommer en snij in 4. Snij dan in plakjes. 
  3. Doe het water, azijn en agavesiroop in een pot. Schroef dicht en schud er mee om het goed te mengen.
  4. Draai terug openen en doe de de rest van de ingrediënten  in. Doe opnieuw dicht, schud er nog eens mee en laat minstens een uurtje trekken.
  5. Serveer bijvoorbeeld bij Surinaamse gerechten
OPMERKINGEN
  • De rest van de ui wordt gebruikt bij de kip met boontjes. De rest van de peper bij de roti.
  • Je kan ook verse gember gebruiken maar die had ik niet in huis.Dan moet je gewoon de gember schillen en fijn snijden
  • Zo zag het hele bord eruit


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...