woensdag 15 juli 2015

Bloemkoolcurry

Een heerlijk veganistisch diner dat door de kokosmelk toch stiekem iets decadent heeft. Weeral een gerecht dat je makkelijk 2 dagen achter elkaar kan eten, echt geen straf ;-)


Voor 4 porties
  • 160gr rijst +eventueel kurkuma
  • Ongeveer 150gr gekookte kikkererwten
  • 1 bloemkool
  • 1aubergine
  • 1 (gele)paprika
  • 2 teentjes knolfook
  • 1 ui
  • 100gr santen
  • 700ml water
  • komijnzaad, kaneel, kardemonpeulen, gemalen koriander, peper en zout, gerookt paprika poeder
  • kokosolie
  1. Kook de rijst zoalsaangegeven op de verpakking. Eventueelmet een beetje kurkuma voor een mooie kleur
  2. Snipper de ui en de knoflook. Sn de bloemkool,paprika en aubergine in stukjes.
  3. Verhit olie in een grote pot en voeg kruiden toe.Laat even bakken tot je eenlekkere geur hebt.
  4. Fruit de ui en de look.
  5. Voeg de paprika en aubergine toe en bak een paar minuten mee.
  6. Voeg ook de bloemkool toe en bak even mee
  7. Snij de santen in stukjes. Voeg samen met het water toe. Voeg ook de kikkererwten toe.
  8. Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat op een acht vuurtje ongeveer 20 minuten pruttelen.
  9.  Kruid naar smaak en serveer met de rijst. 
OPMERKINGEN
  • Varieer met groenten.Ik gebruik gewoon wat ik in huis heb. 
  • Varieer met kruiden. Ik probeer ook maar altijd iets uit ;-)
  • Je kan ook kokosmelk uit blik gebruiken in plaats van santen en water.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...