donderdag 23 juli 2015

Ontbijtcrumble

Een heerlijke fruitcrumble. Ideaal als licht vakantie-ontbijtje of in kleinere porties als tussendoortje. Het fruit kan je vervangen naargelang het seizoen en wat je in huis hebt. Deze crumble is suikervrij, E-nummervrij, veganistisch en afhankelijk van je ingrediënten helemaal rauw.


Voor 2 porties
  • 60gr dadels + 3 extra
  • 40gr walnoten
  • 40gr havermout
  • optioneel ahornsiroop
  • 100gr geschilde rabarber
  • 50gr rode bessen
  • 1 nectarine
  1. Week de dadels, noten en havermout een uurtje. Giet af.
  2. Doe havermout, noten en dadels (behalve 3 dadels) in de hakmolen. Draai tot een een crumble.Voeg desgewenst ahornsiroop of ander zoet toe. Haal de crumble uit de hakmolen
  3. Was het fruit. Verwijder eventuele stenen en doe samen met de 3 dadels in de hakmolen. Hak tot een soort van moes
  4. Verdeel de moes over 2 kommetjes en verdeel hierover de crumble.
  5. Bewaar in de koelkast of smul direct
OPMERKINGEN
  • Best is om dit gerechtje, of toch zeker de crumble, de avond van tevoren al klaar te maken.   
  • De crumble was eigenlijk meer dan enkel voor de afwerking maar je kan hem ook door de fruitmoes roeren. Of gewoon uit het handje eten mmmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...