zondag 23 maart 2014

Kikkererwtencurry

Gisteren postte ik hier een recept voor naanbrood en wij aten er deze veganistische curry bij. Omdat zowel de naans als de curry lang duurde eten we 2 dagen achter elkaar hetzelfde en dat is zeker geen straf! En de andere 2 porties gingen de diepvries in.
Wel belangrijk is dat je op tijd de kikkererwten te weken zet.Ik had het de avond op voorrand al gedaan.
De groenten kun je ook makkelijk vervangen door andere groenten


Ik gebruikte santen voor de kokosmelk. In de Albert Heijn vond ik santen die volgens de verpakking uit 100% kokosnoot bestaat.  Het merk is 'Bon coco'en het is een kartonnen doosje van 200gr. De prijs was €1,09 voor een doosje. Ik heb ook al santen gezien waar bewaarmiddelen aan toegevoegd zijn dus het is een beetje opletten.

Als je een blik kokosmelk koopt zit er ook vaak veel rotzooi in. Met een blok van 200gr santen kun je een liter kokosmelk maken. Dat zijn 2,5 blikken. Terwijl de santen als verpakkingsmateriaal enkel een beetje plastic en een beetje karton heeft. Dus het is ook nog eens milieuvriendelijker (al heeft kokos altijd al veel kilometers afgelegd natuurlijk).
Ik gebruikte bij de curry en de naanbroodjes kokosmelk van 120gr santen op 500ml water.

Voor 6 porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 pepertjes (naar smaak)
  • 200gr gedroogde kikkererwten
  • 2 gele bieten
  • 1 kleine courgette
  • 2 wortels
  • ongeveer 250 ml kokosmelk
  • 2 lepels garam masala
  • eventueel nog gehakte koriander
  • 2 lepels kokosolie
  • water
  1. Week de kikkererwten in voldoende water voor minstens 8 uur
  2.  Giet de kikkererwten af
  3. Snipper de ui, knoflook en pepertjes
  4. Verhit de olie in een grote pot
  5. Fruit ui, knoflook en pepertjes samen met 1 lepel garam masala
  6. Voeg de kikkererwten toe en overgiet met de kokosmelk. De kikkererwten moeten onderstaan,eventueel voeg je gewoon wat water toe.
  7. Zet een deksel op de pot en laat ongeveer een half kwartier pruttelen (als het kookt zet je het vuur wat kleiner)
  8. Schil de gele bieten en snij in kleine blokjes.Voeg toe bij de kikkererwten
  9. Schil de wortelen,snij in blokjes en voeg ook toe aan de pot
  10. Snij de courgette in blokjes en doe ook bij de pot.
  11. Giet er water bij tot alles onder staat.
  12. Laat opnieuw 45 minuten pruttelen
  13. Test of de kikkererwten gaar zijn (laat anders nog wat langer pruttelen)
  14. Kruid bij met extra garam masala en eventueel nog koriander.
  15. Klaar. Serveer met rijst of naanbrood

2 opmerkingen:

  1. Net jouw blog ontdekt! Leuk! Je hebt er een volger bij.
    Groetjes, Milla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Ik hoop dat je hier leuke receptjes vind

      Verwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...