woensdag 19 maart 2014

Gevulde koolrabi

Zondag had ik al een tijdje een koolrabi in de koelkast liggen, afkomstig van mijn groentenpakket.Wel een beetje raar want volgens http://www.groentekalender.be/  is koolrabi maar beschikbaar vanaf mei. Paprika heb ik nog steeds in een grote voorraad in de diepvries steken dus toen bedacht ik dit recept. Enige nadeel: ik vergeet steeds hoe onhandig het is een knol uit te hollen.Ik maakte ondertussen ook mijn Mango en nootkoekjes om de oven optimaal te benutten (eerst koolrabi erin, ondertussen koekjes maken. Koolrabi eruit,koekjes erin, koekjes eruit, gevulde koolrabi erin) en ondertussen was ik ook nog een gele biet aan het poffen.
Tijdens het koekjes maken snoep ik ook al eens van de studentenhaver, eet ik wat restjes mango op, lik ik de lepels en de kom af (Mama zei altijd dat je geen rauw deeg mocht eten omdat er eieren inzitten maar ik maak het veganistisch dus mag ik het koekjesdeeg wel van de lepels likken). Dus deze groentemaaltijd was eigenlijk wel genoeg voor mij.  Eventueel zou je bijvoorbeeld gekookte boekweit door de vulling kunnen roeren

Voor 1 portie
 • 1 koolrabi
 • een halve ui (of minder of zelfs geen als je niet zo van ui houdt)
 • een halve rode paprika
 • peper
 • olijfolie (of andere)
 1. Verwarm de oven voor op 200C
 2. Snij het onderste van de koolrabi en verwijder van boven de steeltjes
 3. Zet de koolrabi in een kleine ovenschaal en giet er wat olie over. 
 4. Dek af en zet ongeveer een half uurtje in de oven.
 5. Snij de ui en paprika in reepjes
 6. Haal de koolrabi uit de oven en giet het water weg.laat eventjes afkoelen.
 7. Hol de koolrabi uit met behulp van een lepel en aardappelmesje.
 8. Verhit de olie in de pan en fruit de uit. Bak dan de paprika mee
 9. Voeg de stukjes koolrabi toe. En bak eventjes mee.
 10. Kruid met wat peper
 11. Doe de vulling in de uitgeholde koolrabi en zet terug in de ovenschaal. De rest van de vulling doe je maar bij in de ovenschaal.
 12. Zet ongeveer 10minuten in de oven. Klaar

4 opmerkingen:

 1. :o keukenprinses! Koolrabi heb ik vandaag nog naar zitten loeren, maar nog niet geprobeerd, hoe smaakt het? Lijkt me inderdaad niet simpel, dat uithollen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat ik ook vaak niet-zo-seizoensgebonden groenten krijg, al 2 keer tomaat dit jaar (komt misschien uit een serre maar toch), best wel jammer want dat gaat precies tegen het concept in, nee? Mijn venkel was deze week slecht vanbinnen, krijg bij mijn volgend pakket een andere venkel maar die zijn toch ook buiten het seizoen als ik het zo naga ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik mij had ingeschreven voor de voedselteams kreeg ik informatie in mijn depot en toen stond daar ook een kist met een paprika in. Ik heb dit dan ook gevraagd en blijkbaar komt een deel van de groenten van bij de wroeter in Kortessem zelf en een ander deel komt van de veiling (vooral in de winter omdat ze dan een kleiner aanbod hebben) en is ook bio. Maar duurzaam is het inderdaad niet.
  Koolrabi smaakt ene beetje als raap maar toch ook wat anders.Als het eens in je groentepakket zit kan je het proberen eh ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de website is er eigenlijk inderdaad maar 1 leverancier van groenten en fruit, en dan nog een voor de patatjes!
  Maar laatst kregen we thans een e-mail van verschillende boeren over een product waar (al dan) niet met gespoten wordt. Misschien gaat dat voor hun alsnog via de veiling ...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...