dinsdag 11 maart 2014

Witloofsalade

In mijn groentepakket zat ook witloof en veldsla. Mijn moeder maakte vroeger altijd witloofsalade met mandarijn en heel veel mayonaise. Die mayonaise vond ik altijd iets te overheersend. Maar bij witloof is het belangrijk om voldoende dressing te hebben om verkleuren te voorkomen. Dus hebben we dat maar voorzien.

Voor 2 porties
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 sappige sinaasappel
  • een handje veldsla
  • 2 lepels olie (vb lijnzaadolie)
  • 1 lepel honing
  • 1 koffielepel mosterd
  1. Meng de olie met de mosterd en de honing.
  2. Was de veldsla en snij los.
  3. Schil de sinaasappel en probeer zoveel mogelijk van het wit mee weg te snijden. Snij de sinaasappel in stukjes.
  4. Was het witloof.Halveer in de lengte en snij in dunne reepjes.
  5. Meng het witloof met de dressing en de sinaasappel. Doe er dan de veldsla door.
  6. Lekker als bijgerecht of als lunch met vb crackers of zelfgemaakt brood erbij. je kan er ook boekweit of quinoa doormengen om zo een volwaardige lunchsalade te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...