zaterdag 1 maart 2014

Aardappeltaart met rode kool

Ik had nog steeds een rode kool liggen en moest er nog iets mee verzinnen. Ik heb ooit al eens een vegetarische aardappeltaart gemaakten bedacht om nu een winterse versie te maken. Makkelijk en super lekker ook. Zelf zou ik er voor kiezen om de blauwe kaas te vervangen door geitenkaas maar daar is vriendje niet zo dol op en ik had nog blauwe kaas liggen.






Voor 2 porties

  • 3 aardappelen
  • 1/4de rode kool
  • 1 conference peer
  • 25gr blauwe kaas
  • 4 walnoten
  • olie naar keuze
  • 1 lepel appelazijn
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2.  Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes
  3. Kook de aardappelen tot ze half gaar zijn en giet af
  4. Schil de peer en snij in blokjes
  5. Snij de rode kool fijn
  6. Verhit een lepel olie in een grote pan en doe er de kool en peer in.
  7. doe er de appelazijn onder en bak op een zacht vuurtje voor ongeveer 10 minuten
  8. Beleg de bodem van een cakevorm of taartvorm met de aardappelschijfjes
  9. Verdeel er de rode kool over.
  10. Breek de walnoten in stukjes en verdeel samen met de blauwe kaas over de kool
  11. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...