zaterdag 29 maart 2014

koffiegranita

Toen ik enkele weken geleden voor het eerst granita maakte wist kmeteen dat ikdar verder mee zou experimenteren. Toen was het granaatappelgranita en nu liet ik het fruit achterwegen. Dit is heel anders maar even gemakkelijk en superlekker. Ik denk vooral lekker als zomers tussendoortje als je wel zin hebt in koffie maar niet in iets warm. Ik vond het nu ook lekker, vriendje iets te bitter.
Laat de koffie wel buiten de diepvries afkoelen want anders moet je diepvries extra werken en verbruikt hij dus meer stroom.



Voor 4 porties
  • 2 kopjes straffe koffie (senseoformaat)
  • 2 lepels ahornsiroop
  1. Zet de koffie en doe in een ijsbakje
  2. Roer er de ahornsiroop onder en laat een half uurtje afkoelen
  3. Doe het deksel op het bakje en zet in de koelkast
  4. Roer ongeveer om het half uur de ijskristallen los.
  5. Laat in totaal minstens 3 uur in de vriezer staan
  6. Roer los en serveer
OPMERKING: als je het de volgende dag wil serveren kan je de granita best 10 minuten van tevoren uit de vriezer hallen en dan vlak voor het serveren omroeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...