zondag 27 september 2015

Pompoenrisotto met champignons. pompoendiner 2

Als hoofdgerecht voor het pompoendiner bedacht ik een risotto met champignons.

De bedoeling was om het voor de liefhebbers helemaal veganistisch te maken en dan parmezaan voor de anderen op tafel te zetten maar er werd per ongeluk op elk bordje parmezaan gedaan. In de risotto zelf zit geen kaas dus je kan zelf kiezen hoe je het afwerkt of tafelgenoten laten kiezen.
We hadden nog een portie over die ik als lunch had zonder parmezaan en die was zeker zo lekker.

Voor 4 porties
  • 500gr pompoen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250gr champignons
  • 200gr bruine rijst
  • Provençaalse kruiden
  • water
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Edelgistvlokken 
  1. Snipper de ui en de look
  2. Schil de pompoen en snij in blokjes. Snij de champignons in blokjes
  3. Breng water aan de kook en giet in een thermos of houd warm op een laag vuurtje
  4. Verhit olie in een pot en fruit de ui en de look. Voeg de pompoen en champignons toe  en bak even mee.
  5. Voeg de rijst toe en bak even mee. 
  6. Giet water in de pot tot de bodem goed bedekt is. Voeg peper, zout en een volle lepel Provençaalse kruiden toe.
  7. Als het water opgenomen is giet je er opnieuw water bij. Roer regelmatig. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is.
  8. Serveer met gistvlokken en eventueel een beetje peterselie, salie of basilicum
OPMERKINGEN
  • Het water dat je toevoegt moet heet zijn
  • Heb je toevallig nog een restjes witte wijn open staan? Giet er maar bij (voor je het water toevoegt)
  • Let op de kooktijd van de rijst. Zilvervliesrijst moet vaak 45minuten koken en is niet zo geschikt. 
  • Zelf gemaakte bouillon in plaats van water is natuurlijk ook een optie

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...