zondag 13 september 2015

Gemarineerd barbecuevlees

Deze week is het nog een paar dagen mooi weer geweest en hebben we er van geprofiteerd om te barbecueën. Een idee van de man des huizes eerlijk gezegd.
Omdat het doordeweeks was hebben we weinig speciaal gedaan: gepofte aardappel, een simpele rauwkost salade, gemarineerde kipfilet, gemarineerde varkenslapjes en barbecuesaus die lekker was bij het varkensvlees.
Zelf kopen we nooit gemarineerd vlees. Vaak zit er overtollige rotzooi in, soms is het ook duurder dan ongemarineerd vlees.  Zelf marineren is ook heel wat dingetjes mengen,vlees erin leggen en wachten maar.
Varkensvlees in honing-mosterd marinade
  • 2 varkenslapjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels rijstolie
  • gedroogde dragon
  • peper en zout
  1. Meng alles voor de marinade door elkaar.
  2. Leg er de varkenslapjes in en rol ze even goed door de marinade
  3. Laat minstens een half uur in de koelkast staan. Rol ze af en toe opnieuw door de marinade
  4. Bak op de bbq
 Oosters gemarineerde kipfilet
  • 2 kipfilets
  • 3 lepels rijstolie
  • peper en zout
  • stukje gember
  • 1 teentje knoflook
  1. Schil de gember en snij heel fijn. Snipper de look 
  2. Meng de olie met het citroensap en roer er de gember, knoflook en wat peper en zout door.
  3. Leg de kipfilets in de marinade en rol ze er goed door
  4. Laat minstens een half uur intrekken maar rolde kip af en toe door de marinade
  5. Bak op de bbq
OPMERKINGEN
  • Van de kip heb ik geen foto
  • Je zou de kip ook eerst in blokjes kunnen snijden en samen met bijvoorbeeld ananas op een satéstokje doen .
  • ik gebruik hier rijstolie omdat het neutraal smaakt en tot een hoge temperatuur verhit mag worden.
  • Je kan de marinadeooktijdens het bakken nog extra over het vlees strijken met een borsteltje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...