dinsdag 15 september 2015

Pompoencurry met linzen

Oh, de heerlijke tijd van pompoen is weer aangebroken. Gelukkig ken ik enkele mensen met ijverige pompoenplanten en heb ik al langs verschillende kanten gehoord dat ik er mag komen halen. De eerste pompoen is al vast verwerkt tot curry.

Voor 4 grote porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 3 kardemonpeulen
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • gedroogde chilipeper
  • koriander
  • korianderzaad  (ketoembar)
  • komijn
  • kurkuma
  • halve courgette
  • Enkele stengels Chinese kool
  • een halve pompoen (normaal formaat) 
  • 1 rode paprika
  • 3 lepels rode linzen
  • 500ml water
  • 50gr kokossanten
  • kokosolie
  • 150gr zilvervliesrijst
  1. Kook de rijst
  2. Snipper de ui en de knoflook.Schilde gember en snij fijn
  3. Snij de courgette, paprika en pompoen in blokjes.
  4. Kneus de kardemonpeulen
  5. Verhit kokosolie in een grote pot. Fruit de ui en knoflook.Voeg de gember, kardemonpeulen, steranijs, gedroogde chilipeper, komijn en korianderzaad toe.
  6. Voeg dan de pompoen toe en laat even mee stoven. Doe hetzelfde met de paprika en tenslotte de courgette.
  7. Voeg de linzen, het water en de santen toe. Doe ook de kaneelstok en een beetje kurkuma erbij.
  8. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes 20 minuten koken. Roer regelmatig.
  9. Voel of de groenten gaar zijn en proef eens. Kruid bij indien nodig. Voeg voor een mooie gele kleur extra kurkuma toe.
  10. Voeg op het laatste de korianderblaadjes toe
  11. Dien op met de rijst en garneer met kokossnippers en koriander
OPMERKINGEN
  •  In plaats van water en santen kan je ook kokosmelk gebruiken
  • Is de curry te lopend? bind dan met arrowroot
  • Varieer met groenten, gewoon kijken wat er in de groentela ligt.
  • Wil je het makkelijker. Gebruik dan een kruidenmengeling zoals garam massala in plaats van losse kruiden
  • De pompoen kan je schillen maar hoeft niet altijd.Dit hangt af van de soort pompoen en je eigen smaak. Hier heb ik ze geschild
  • Als je verse chilipeper hebt kan je natuurlijk dat gebruiken in plats van gedroogde

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...