donderdag 10 september 2015

Makkelijke wok met mie

Een redelijk snelle maaltijd die ideaal is op een zonnige werkdag waarbij je toch nog even in het zonnetje wil eten. De planning was om er zoetzure saus bij te maken maar uiteindelijk was het niet nodig. Ik gebruik hier rundvlees maar kip zou bijvoorbeeld ook gaan. Maak het vegetarisch door het vlees te vervangen door een spiegelei of veganistisch door meer groenten en mie te gebruiken.
Voor 2 porties
  • 1 broccoli
  • 1  (rode) (punt)paprika
  • enkele blaadjes Chinese kool
  • halve (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember
  • rijstolie
  • 1 rode Spaanse peper
  • 60gr mie of noedels
  • 1 biefstuk
  1. Kook de mie gaar zoals vermeld op de verpakking
  2. Snipper de ui en de look.Schil de gember en hak fijn. Snij de peper fijn
  3. Snij de broccoli, paprika en Chinese kool in blokjes 
  4. Snij de biefstuk in reepjes
  5. Verhit rijstolie in een wok of grote pan en fruit de ui en look met de gember en de pepertjes.
  6. Voeg de biefstuk toe en bak bruin langs all kanten
  7. Voeg de groenten toe en roerbak kort mee
  8. Serveer met de mie en eventueel sojasaus
OPMERKINGEN
  • Heb je geen wok? Roerbak de paprika, broccoli en kool dan samen in een aparte pan met rijstolie
  • Gooi de broccolisteel zeker niet weg. Die is gewokt superlekker
  • Verwijder de zaadjes van de peper naar smaak. 
  • De pan moet goed heet zijn bij het roerbakken. 
  • Wees bij roerbakken niet te zuinig met olie.
  • Vervang de noedels door zilvervliesrijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...