dinsdag 22 september 2015

Italiaanse boerenkool

Van vrienden had ik een zak boerenkool gekregen en meneer rotzooivrij wou stamppot met vlees. Alleen was hij vergeten vlees uit ons rundspakket te ontdooien. Dan zocht ik maar en veganistisch alternatief.
Er stond nog een fles tomatenpassata open van bij de witte bonen dus de link met pasta was snel gelegd. Witte bonen zouden ook in dit recept heel lekker zijn maar omdat het een last-minute wijziging was had ik natuurlijk geen bonen klaarstaan.
Dit is ook een makkelijk recept  om in grotere porties te koken. Handig om op drukke dagen uit de vriezer te halen, om 2 dagen hetzelfde te eten of om de dag nadien als lunch mee te nemen.

Voor 3 porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een grote zak boerenkool (ongeveer 500gr)
  • 400ml passata
  • 90gr speltpasta
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • klein beetje gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • edelgistvlokken (optioneel)
  • olijfolie
  1. Snipper de ui en de look. Was de boerenkool, verwijder naar wens de harde kern en snij in reepjes
  2. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  3. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
  4. Verhit olie in een pot en fruit de ui en de look. Voeg de boerenkool en een bodempje water toe en laat stoven en slinken.
  5. Voeg de passata, het paprikapoeder, gedroogde tomaatjes en peper en zout toe.
  6. Laat pruttelen tot de boerenkool gaar is. Kruid af
  7. Serveer met de pasta en wat edelgistvlokken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...