maandag 7 september 2015

Ontbijtfruitpap

Tijdens de vakantie was ik een paar dagen bij mij familie en zag hoe mijn babynichtje enthousiast fruitpap binnenkreeg. Toen kreeg ik de ingeving om het idee van fruitpap, gemixt fruit met droge koek, om te zetten naar een suikervrij ontbijt. En na een paar dagen experimenteren was ik al verkocht: makkelijk, volop variatie, lekker en gezond.
De basis is eigenlijk heel simpel:
  • 1of 2 stukken fruit naar keuze
  • geweekte havermout, teffmeel, muesli,..
  • Eventueel wat noten, zaadjes, pitten en smaakmakers.
Voor 1 portie papajapap
  • Een halve papaja
  • 30gr havermout
  • geraspte kokos
  1.  Week de havermout een nacht in water
  2. Giet af en laat uitlekken
  3. Schil de papaja en doe samen met de uitgelekte havermout en wat geraspte kokos in de hakmolen
  4. Draai tot een papje
  5. Doe in een kommetje en garneer met wat extra geraspte kokos
OPMERKINGEN
  • hard fruit zoals appel is wat moeilijker te hakken maar heel fijn snijden en mengen met iets zacht zoals banaan en dan lukt het wel. 
  • Ook lekker met een restje fruitsalade

1 opmerking:

  1. Hé zo heb ik net 7 zakken havervlokken opgewerkt (grote inkoop uit Duitsland nog), ik liet die zelfs niet weken! :) maar ... ik mixte wel vaak vers en diepvriesfruit en dat laatste mixt wel vlotter met wat water eronder, komt wel weer op hetzelfde neer :) heerlijk is dat! dus aan papaya verknocht geraakt? :)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...