zondag 14 juni 2015

Quinoasalade met venkel en humus

Creatief met restjes, het kan soms toch leuk en boeiend zijn.: met restjes maak je humus en met een restje hummus maak je een heerlijke saladedressing.

Voor 2 porties
  • 50gr quinoa
  • 1 venkel 
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • 1 volle lepel hummus met aubergine 
  • scheutje olijfolie
  • scheutje citroensap
  • 1 a 2 lepels water
  • peper

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snij de venkel in kleine stukjes (gebruik eventueel een hakmolen)
  3. Snij de gedroogde tomaatjes in stukjes
  4. Meng de hummus met een beetje citroensap en olijfolie. Roer er een lepel water door, zorg dat je een gladde dressing krijgt. Voeg eventueel nog wat water toe. 
  5. Roer de afgekoelde quinoa , de venkel, tomaatjes en de dressing door elkaar.Garneer eventueel met wat verse peper of sesamzaadjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...