vrijdag 19 juni 2015

Kokostruffels en veenbestruffels

Omdat ik nog steeds niet besloten heb wat voor oven ik ga kopen blijf ik maar verder rauwe tussendoortjes maken. De basis voor deze truffels is de pulp die overblijft als je hazelnotenmelk maakt en zeeft (ik gebruik gewoon een fijn vergiet, geen kaasdoek).

Voor ongeveer 25 truffels
  • 100gr dadels
  • 125 gr hazelnotenmelkpulp
  • 20gr kokosolie
  • geraspte kokos (voor kokostruffels)
  • 2 lepels rauw cacaopoeder  (veenbessentruffels)
  • 25gr gedroogde veenbessen (veenbessentruffels)
  1. Snij de dadels in 4 en week minstens 1 uur. Giet af (zie opmerkingen) en laat uitlekken
  2. Doe de dadels in de hakmolen en draai fijn
  3. Voeg de hazelnotenpulp en de kokosolie toe en draai nog eventjes. Zet een half uurtje in de koelkast
  4. Doe wat geraspte kokos in een diep bord.Draai bolletjes van de helft van het truffelmengsel en rol door de geraspte kokos.
  5. Doe de veenbessen bij de andere helft van het mengsel en laat nog even draaien in de hakmolen.
  6. Doe het cacaopoeder in een diep bord. Draai balletjes van het veenbessenmengsel en rol door de cacao.
  7. Bewaar de truffels in de koelkast
OPMERKINGEN
  • Vandaag was het warm en dus was de kokosolie half lopend.
  • Giet het week water van de dadels niet weg. Doe er de restjes geraspte kokos en cacao door en wat havermout. Heerlijk restjes ontbijtje.
  • Je kan natuurlijk ook maar 1 soort van de truffels maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...