woensdag 17 juni 2015

Aspergesoep

Als je asperges gegeten heb zit je natuurlijk met een hoop schillen en uiteindjes. Niet weggooien, je kan er makkelijk heerlijke soep van maken. Dit kan je doen terwijl je de asperges zelf klaarmaakt.
Voor 2 porties
  • "afval" van een 12 tal asperges
  • 2 asperges (eventueel de minder mooie)
  • 2 sjalotjes
  • peper en zout
  • 1 liter water
  • beetje olijfolie

  1.  Pel de sjalotjes en snij in 4
  2. Snij de 2 asperges in 3
  3. Verhit olie in een pot en fruit de sjalot.
  4. Voeg het apsergeafval en de aspergestukjes toe
  5. Giet er het water bij
  6. Laat onder deksel een halfuur koken 
  7. Giet door een zeef (van het vocht op natuurlijk)
  8. Haal uit de zeef de aspergestukjes en mooie uiteindjes. Doe bij in de soep.
  9. Kruid met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...