zaterdag 13 juni 2015

Hummus met aubergine

Met een restje gekookte kikkererwten (van de ratatouille) en een restje aubergine maakte ik lekkere hummus / baba ganoush, een mengeling van de twee eigenlijk maar mijn restjes zijn nu wel op ;-)
Voor een klein potje
  • 90gr gekookte kikkererwten
  • 1 lepel tahini (of sesamzaadjes)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1/2 aubergine
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  1. Snij de aubergine in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de courgette zacht bruin. Laat afkoelen
  2. Pel de knoflook en de sjalot en snij in 4
  3. Doe de sjalot, knoflook, kikkererwten, aubergine, tahini en citroensap in de hakmolen en draai tot een gladde massa. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe
  4. Kruid naar smaak met peper en zout.
Lekker met dipgroenten of als brood/crackerbeleg, of verwerkt in een salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...