donderdag 11 juni 2015

Rauwe citroentaart

Bij een verjaardag hoort taart en wanneer de oven stuk is en het weer lekker zomers gaan we voor een rauwe taart. Omdat ik niet veel ruimte had om te experimenteren ging ik een oud recept opnieuw makenmaar dan met enkele verbeteringen omdat ik de laatste 15 maanden toch nog beter ben geworden. Het vorige recept bevatte meer suikervervangers.
Ik had dit gemaakt voor mensen die helemaal niet mee zijn in het suikervrij, rauw, rotzooivrij, veganistisch,.. eten maar ze vonden het wel allemaal lekker (behalve 1 persoon die niet van noten en kokos houdt).

Voor 1 taart ( springvorm van 24cm)
Voor de bodem
  • 75gr hazelnoten
  • 75gr amandelen
  • 150gr dadels
  • 50gr muesli (suikervrij)
  • 50gr kokosolie
  • eventueel een paar druppels stevia
  1. Week de dadels en de noten minstens een uur. Giet af en hak grof in de hakmolen. 
  2. Voeg de andere ingrediënten toe (de kokosolie was hier heel zacht op kamertemperatur en niet gesmolten). Draai tot een mooie massa.
  3. Verdeel over de bodem van een springvorm en zet in de koelkast om op te stijven
Voor de citroen-kokoslaag
  • 75gr santen
  • 125gr geraspte kokos
  • 20gr macademiaprut (optioneel, ik had nog toevallig de pulp van macadamianotenmelk in de koelkast staan)
  • 2 grote citroenen (zeker biologisch!)
  • 20gr kokosolie
  • 25gr agavesiroop
  1.  Was de citroenen en rasp de zeste (het gele van de schil) heel fijn.
  2. Leg 1 schijfje citroen aan de kant en pers de citroenen uit
  3. Doe het sap, de geraspte citroen, de santen, geraspte kokos en kokosolie in de hakmolen. Hak tot een egale massa. Proef en voeg naar smaak agavesiroop of extra citroen toe.
  4. Verdeel dit over de bodem.
  5. Bestrooi eventueel met wat extra geraspte kokos en decorer met het schijfje citroen.
  6. Bewaar in de koelkast tot het opdienen.
 OPMERKING:
  • de taart lijkt heel weinig maar ze is vrij stevig hoor. 
  • Macadamianotenprut is de pulp die overblijft als je zelfgemaakte macadamiamelk zeeft

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...