zondag 21 juni 2015

Proef!

Een uittip voor wie van koken houdt en in Nederlands Limburg is: Het Museum van de Vrouw in Echt. Dit kleine museum heeft al sinds mei 2014 de tentoonstelling Proef! lopen. Een kijkje in de keuken van vroeger, nu en later.


 Hoewel het maar een dik half uurtje fietsen is was ik er nog niet geraakt, tot vandaag. Voor een toegangsprijs van €5 heb ik er meer dan 2 uur rondgelopen.
De tentoonstelling is opgebouwd aan de hand van de 12 maanden van het jaar. september is bijvoorbeeld fruit maar ook vlees, groenten, tafeletiquette, snoep, inmaken,... komt aan bod.
Bij elke maand hangt er interessante informatie over het thema. Staan er een aantal gebruiksvoorwerpen (een oud fornuis, aspergeschalen, ijsmakers, inmaakpotten,...). Bij elke maand hangt ook een oude keukenshort. Soms staan er ook kookboekjes rond het thema of zijn er filmpjes te bekijken.
Naast de 12 maanden zijn er nog een aantal vitrinekasten te zien met allerlei zilveren bestek, schalen, jampotjes,... en worden er ook nog een aantal korte documentaires gedraaid rond insecten eten, voedselverspilling, kweekburgers,...

De tentoonstelling Proef loopt nog tot 10 januari 2016.Meer informatie vind je op de website van het museum van de vrouw: www.museumvandevrouw.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...