donderdag 26 maart 2015

Aardappel loempia's

Soms heb je een idee in je hoofd maar eindig je met een compleet ander resultaat. Ik ging Aardappelkoekjes maken maar eindigde met super lekkere aardappel loempia's. Eigenlijk zijn loempia's niet eens zo moeilijk te maken.

Voor 4 porties
  •  300gr aardappel
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 vol koffielepeltje kerriepoeder / currypoeder
  • peper en zout
  • rijstolie
  • 2 lepels gistvlokken
  • 4 rijstvellen
  1. Schil de wortel en de aardappel en hak samen met de prei tot kleine blokjes (in de hakmolen of heel fijn snijden of raspen).
  2. Meng er het kerriepoeder, een beetje peper en zout en de gistvlokken door. 
  3. Doe samen met een bodempje water in een pot en laat onder deksel ongeveer 10minuutjes koken, roer regelmatig en zorg dat het niet te droog kookt. 
  4. Giet dit mengseldoor een fijne zeef en laat helemaal uitlekken
  5. Laat de rijstvellen kort weken en vul met 2 lepels aardappelmengsel. Rol de vellen goed op.
  6. Verhit rijstolie in de pan en bak de loempia's ongeveer 3 minuten aan elke kant.

2 opmerkingen:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...