donderdag 5 maart 2015

Venkel quinoa salade

Weer een eenvoudig lunchgerecht waarvoor je weinig tijd en ingrediënten nodig hebt maar dat wel superlekker is. In plaats van quinoa kan je ook boekweit of pasta gebruiken en de veldsla kan vervangen worden door salade naar keuze maar veldsla is nu wel een seizoensproduct.

Voor 2 porties
  • 50gr quinoa
  • 4 kerstomaatjes
  • een halve venkel (of een hele als hij heel klein is)
  • een handje veldsla
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 1 sjalot (of een beetje ui)
  • peper en zout
  • eventueel nog wat pompoenpitten, zonnebloempitten, zaadjes,...
  1. kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snij de tomaatjes in 4
  3. Snipper de sjalot
  4. Was de veldsla
  5. Snij de venkel in kleine stukjes
  6. Meng alle groenten met de quinoa en roer er ongeveer 1 lepel olij en 1 lepel azijn door.
  7. Kruid af met peper en zout en strooi er eventueel nog wat pitten of zaden over.
  8. Voila, smakkelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...