maandag 23 maart 2015

Veenbessen blondie

Als de oven aan moet voor brood is het de moment om iets lekkers te bakken. Dat is economische/ecologischer dan 2x apart de oven op te warmen. En zo heb ik een lekker en gezond tussendoortje. Weer een deel van project 1001, deze keer nummer 611: Bursting cranberry blondies. Omdat ik een kokossmaak wou vermijden gebruikte ik rijstolie. Die heeft een neutrale smaak en kan tegen verhitting. Kokosolie kan echter ook.
Voor een 14tal stukjes (afhankelijk hoe groot ze zijn natuurlijk)
  • 140gr appelmoes
  • 30gr rijstolie
  • 100ml rijstmelk (of andere plantaardige melk, bijvoorbeeld hazelnootmelk)
  • 1 lepel appelazijn
  • 1 lepel vanille-extract
  • 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
  • 250gr speltmeel
  • 20gr havermout
  • 100gr hazelnoten
  • 1 lepeltje bakpoeder
  • 1 lepeltje bakingsoda
  • snufje zout
  • 100gr gedroogde veenbessen (zonder suiker)
  • Eventueel een paar druppeltjes stevia
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Meng het lijnzaad met het water
  3. Meng de rijstmelk met de appelazijn
  4. prak eventuele stukjes in de appelmoes fijn met een vork.
  5. Zeef de bloem en meng er het bakpoeder, zout en de bakingsoda door.
  6. Hak de noten en de havermout fijn en meng met het meel. Meng er ook de veenbessen door.
  7. Meng er dan alle natte ingrediënten door (dus melk, lijnzaadei, vanille, olie, appelmoes)
  8. Verdeel het deeg over een bakvorm (ik gebruikte een springvorm van 26cm)
  9. Zet ongeveer 15 minuten in de oven en laat afkoelen
P.S.: als je net als ik een handmatige hakmolen hebt is het hakken van de noten en de havermout een goede workout ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...