vrijdag 13 maart 2015

Hartige broodjes

Weer een variant op het basis speltbrood. Alleen deze keer door vriendje als verrassing voor gemaakt. Lekker om warm zo te eten,  met een beetje boter of een spread naar keuze zoals bijvoorbeeld
In plaats van speltmeel kan je ook speltmeel gebruiken wat natuurlijk gezonder is.



voor 4 broodjes
  • 400gr speltbloem
  • 1 lepeltje bakpoeder
  • 1 ui
  • 250ml water
  • 2 sneden kaas
  • 1 chilipepertje
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • boter of olie
  1. Verwarm de oven voor op 200C
  2. Snipper de ui en fruit in een beetje olie of boter. Kruid met wat peper.
  3. Snij het pepertje heel fijn
  4. Snij de kaas in heel kleine blokjes
  5. Zeef de bloem. Roer er een beetje zout, de Provençaalse kruiden en het bakpoeder onder
  6. Roer de ui en de kaas door het deeg. (houd een beetje kaas apart) Giet er beetje bij beetje het water bij tot je een kneedbaar deeg krijgt
  7. Verdeel het deeg in 4 delen en probeer er een soort van vlecht mee te maken of gewoon mooie bolletjes.
  8. Strijk de broodjes in met een beetje olie en verdeel er de rest van de kaas onder
  9. Bak in ongeveer 15 minuten
  10. Eet warm of koud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...