maandag 28 oktober 2013

Cashewpasta

Deze week is het Allerheiligenvakantie, dus ben ik als leerkracht thuis. Ik ben begonnen met een aantal verhuisdozen van vriendje, gelabeld keuken, uit te zoeken. Die stonden hier sinds zijn verhuis eigenlijk in mijn weg.Vriendje had gewoon alles ingepakt.

Dus nu heb ik al een doos vol spullen die maar de kringloopwinkel mogen en heb ik ook veel rommel weggegooid. Ik heb ook een cup gevonden.In veel recepten gebruiken ze die en blijkbaar had vriendje een mooi glazen maatbekertje van 1 cup.

Verder had hij ook gewoon een hoop eten ingepakt. Blikken soep (bah), chocolade (jammie), flessen wijn en ook 2 zakken gezouten cashews, van een budgetmerk. Ik was me net aan het bedenken wat ik ermee zou kunnen doen, vooral omdat ze gezouten waren, toen ik ook een halfvolle pot pindakaas vond die me inspiratie gaf.

Dus ik naar de keuken met mijn cup en cashews. Met dit als resultaat.


Voor 1 potje cashewpasta
  • 1 cup gezouten cashewnoten
  • water
  1. Doe de cashews in een grote kom en voeg water toe dat ze onderstaan. Laat 15 minuten staan en giet af
  2. Spoel de kom uit en doe de uitgelekte cashews er terug in
  3. Overgiet met kokend water en laat 45minuten staan
  4. Giet af maar bewaar het vocht
  5. Doe de cashews in een blender
  6. Voeg 1/2 cup van het cashewwater toe.
  7. Maal fijn tot een pasta. Klaar 
Opmerkingen:
  • lekker als dipsaus bij vb wortelen of misschien ook als beleg voor brood of een cracker
  • als je ongezouten cashews hebt mag je stap 1 weglaten. Dit deed k om het zout een beetje af te spoelen
  • Als je geen maatbeker hebt voor cups kan je ook gewoon een klein glaasje cashews nemen en een half glas van het weekwater gebruiken 

2 opmerkingen:

  1. Hoe lang kun je deze pasta bewaren? Er is water bij gekomen dus ik denk minder lang dan zonder de toevoeging van water? Ik heb gister cashewpasta gemaakt met rauwe cashews en kokosolie maar de consistentie is best stevig..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem nooit langer dan 5 dagen bewaard. Toen smaakte hij nog goed. Misschien dat langer ook kan maar bij mij was hij altijd op dan.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...