woensdag 23 oktober 2013

chili chocolate

Chili is een top maaltijd voor mij. Voedzaam, gemakkelijk en veel variatie mogelijk. Deze keer een vegetarische versie met chocolade. Dit recept is hierdoor niet suikervrij maar wel zo goed als. Of je moet suikervrije chocolade gebruiken. 


Voor 2 grote porties
  • 100gr gedroogde bonen (bij mij 50gr wit en 50gr bruin)
  • 250gr aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knolook
  • 2 tomaten
  • 200ml tomaten passata (sap)
  • 25gr heel donkere chocolade
  • peper
  • 1 lepeltje pili-pilipoeder
  1. doe de bonen in een pot met water en laat minstens 8uur weken
  2. Spoel af. Neem nieuw water en kook de bonen voor een kleine 3 kwartier
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snij in kleine blokjes
  4. Voeg bij de kokende bonen en laat nog een tiental minuutjes meekoken
  5. Giet af en vang wat kookvocht op
  6. Snipper de ui en de knoflook
  7. Doe olie in een pan en fruit de ui en knoflook
  8. Snij de paprika in reepjes en voeg toe
  9. Snij de tomaten in blokjes en voeg toe
  10. voeg de kruiden toe
  11. voeg de bonen en aardappelen toe 
  12. voeg de passata toe en eventueel nog wat kookvocht
  13. Breng aan de kook
  14. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe.
  15. Goed roeren en klaar  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...