dinsdag 15 oktober 2013

Fruitige kipcurry

Een lekker gezond receptje dat door de zoete smaak ineens ook dessert is ;-) Serveer vooraf eventueel een soep als je anders te weinig groenten hebt.


 Voor 4 porties
  • 180gr bruine rijst
  • 300gr kipfilet (in reepjes gesneden)
  • 1ui, gesnipperd
  • 1ananas, in blokjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 kleine bananen
  • 2 lepels currypoeder (kerrie voor de Nederlanders)
  • zout en peper
  • 1lepel honing
  • 2 lepels olie naar keuze
  • 100gr santen (droge blok kokos. te koop in Nederlandse supermarkten.of te vervangen met kokosmelk)
  • 300ml heet water (tenzij je kokosmelk gebruikt)
  1.  Kook de rijst gaar (best pas later opzetten, als je de ui gaat fruiten ofzo, hangt af van de gaartijd)
  2. meng de santen met het heet water zodat er een soort van kokosmelk ontstaat
  3. verhit 1 lepel olie in de pan en bak de kippenreepjes op een klein vuurtje gaar.kruid met peper en zout
  4. Haal uit de pan als ze gaar zijn
  5. Verhit opnieuw 1 lepel olie en fruit de ui glazig. voeg het currypoeder toe
  6. Voeg de ananas en de appel toe. Laat even meebakken en voeg dan de kokosmelk toe
  7. Breng aan de kook en pel ondertussen de bananen en snij in schijfjes
  8. Voeg de bananen met de honing toe en laat even mee warm worden.
  9. Voeg de kip terug toe en serveer met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...