zaterdag 5 oktober 2013

kipsalon

Wie als eens een kebapzaak binnenstapt zal een bakje kapsalon wel kennen: Frietjes, kebapvlees met kaas in de oven en hier dan salade over. Vriendje eet het graag dus wou ik het zelf wel eens proberen. Gezonder en goedkoper dan naar de kebap gaan.





Voor 3 porties

  • 400gr kipfilet
  • 2teentjes look
  • 3 lepels olijfolie
  • 1 lepel harissa 
  • 5 grote aardappelen
  • Geraspte kaas
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1/2 komkommer
  • Looksaus (eventueel zelfgemaakt)
  1. Snij de look fijn en meng met 1 lepelolijfolie en de Harissa
  2. Snij de kip in kleine blokjes en meng met de marinade
  3. Laat 2 uur marineren 
  4. Verwarm de oven voor op 180C
  5. Schil de aardappels en snij in dikke frieten. Kook lichtjes gaar.
  6. verwarm 1 lepel olijfolie in een pan en bak aardappelen gedurende 10minuten.
  7. Doe de aardappelen in een ovenschaal
  8. Doe een lepel olie in de pan en bak nu de kip gaar. Doe over de aardappelen
  9. Strooi er wat geraspte kaas over en zet een kwartiertje in de oven
  10. Was,snij en meng ondertussen de groenten.
  11. Als de ovenschaal klaar is verdeel je er de salade over.
  12. Serveer met knoflooksaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...