donderdag 5 september 2013

vegetarische aardappeltaart

Lekker, lekker, lekker
Geïnspireerd door Spaarcentje en haar aardappeltaart extra heb ik gisteren een vegetarische versie gemaakt. Zelfs vriendje die niet van vegetarisch eten houd vond het lekker. (ik ging ze eerst speciaal voor hem met vlees maken maar hij ging afwassen en had dat weeral niet gedaan. Dus heb ik gekozen wat ik wou)

De eerste portie

Nodig voor 2personen
  • 370gr aardappelen
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika
  • 8 zwarte olijven
  • 2 griekse pepertjes
  • 3 eieren
  • geraspte kaas naar smaak
  • peper
  • Provençaalse kruiden
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look 
  1. Verwarm de oven voor op200C
  2. Schilde aardappelen en snij in dunne schijfjes
  3. kook voor een 3tal minuutjes
  4. Was de courgette en snij in schijfjes (schillen hoeft niet)
  5. was de paprika, ontpit en snij in reepjes
  6. doe de eieren in een kom en klop
  7. snij de tomaat, ui, look, olijven en pepertjes in blokjes
  8. Roer samen met de kruiden en een handje geraspte kaas onder het ei
  9. Beleg de bodem van een taartschotel met alle aardappelschijfjes 
  10. leg hier bovenop de courgetteschijfjes en paprika reepjes
  11. overgiet met het eimengsel
  12. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over
  13. Zet 20minuten in de oven 
  14. Smullen maar 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...