dinsdag 17 september 2013

Kip hawai

Weer lekker geëxperimenteerd en me dit keer laten beïnvloeden door de croque hawai. Het was lekker met salade,rijst en zelfgemaakte cocktailsaus. (recept volgt nog wel)

Het bord van vriendje, zonder salade, dan is het wat droog natuurlijk

Nodig voor 2 porties
  • 2 kipfilets
  • 1snede kaas
  • 2 kleine snedes ham (ik wou verse maar vriendje had gerookte gekocht)
  • Enkele halve schijfjes verse ananas (de rest kan door de salade)
  • Peper en zout
  • olie
  • 4 lepels warm water (eventueel kookvocht van de rijst)
  1. Verwarm de oven voor op 150C
  2. Verwarm olie in een pan en bak de kipfilets op een klein vuurtje gaar
  3. Smeer een kleine ovenschotel in met olie
  4. Snij de kaas in 2
  5. Haal de gare kipfilets uit de pan en leg in de ovenschaal
  6. giet het water in de pan en haal het braadvet los. Giet in de ovenschaal
  7. Leg op elke kipfilet een snede ham, 2 of 3 stukken ananas en een halve snede kaas
  8. Zet ongeveer15 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Serveer met rijst en salade of gewokte groentjes en eventueel een saus.
Wees slim en kook wat extra rijst en maak een grotere salade en je hebt ineens een lekkere rijstsalade met ananas als lunch. 
Eventueel kan je er een currysaus ofzo bijmaken.Vriendje wou geen salade en dan is het wat droog. Op mijn bord lag er een rijstsalade met cocktailsaus bij. Niet droog. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...