zondag 22 september 2013

Courgette uit de oeven met restjestapenade

Soms heb je van die dagen dat je planning toch niet geweldig is. Je wil op veggiedag falafels maken maar je bent vergeten kikkererwten te weken.Je bedenkt dan om vegetarische wok te maken maar daar heeft vriendje geen zin in en hij heeft witte ciabatta's gekocht die op moeten. Ik eet eigenlijk geen wit brood maar een ciabatta kan soms toch lekker zijn en weggooien is zonde. En het is maar 1x per week zondag ;-)
Als we dan toch restjes op eten maken we ook maar ineens een lekker tapenade, alle potjes die bijna leeg waren samengegooid.  Dan snel dit gemaakt. I.p.v brood kan je ook ovenfrietjes of gepofte aardappel eten. Dat laatste lijkt me heel lekker met deze tapenade.

En nu is er weer wat extra plaats inmijn koelkast en moet ik niets weggooien
Uit de courgette loopt wel wat nat.

Nodig voor 2 personen
  • 1 courgette
  • 2 sneetjes kaas
  • cayenne peper
  • 2 kleine ciabatta's (of bruin brood of beter nog,2 grote aardappelen om te poffen)

  • 1/4de komkommer
  • 2 lepeltjes kappertjes
  • 1 stuk gegrilde paprika (uit een pot)
  • 6 zwarte olijven
  • 4 stuks zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 15gr pijnboompitten
  • peper
  1. Verwarm de oven voor op 160C
  2. Was de courgette en snij de tipjes eraf. Snij in de lengte in 2
  3. Bestrooi met cayennepeper en bedek met de kaas
  4. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 30minuten in de oven
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en doe in de keukenmachine
  6. Maak ondertussen de tapenade door alle ingrediënten in de keukenmachine samen fijn te hakken.
  7. Serveer alles samen 
Je kan de ciabatta's natuurlijk ook vervangen door sneetjes zelfgebakken brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...