zondag 1 september 2013

nectarine-appelcrumble

Zondag-bakdag dus vandaag weer heerlijk gesmuld van suikervrije appel-nectarine crumble


Nodig voor 6 porties (of 4 grote)
  • 1 appel (jonagold)
  • 2 nectarines
  • 15gr walnoten
  • 25gr havermout
  • 40gr boter
  • 40gr amandelmeel
  • 40gr speltbloem
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 200C
  2. Was het fruit
  3. Snij de appel in kwartjes,verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
  4. Beleg de bodem van een ovenschotel met de appelreepjes
  5. Snij de nectarines in kwartjes. Verwijder de steen. Snij in schijfjes
  6. Leg de nectarine schijfjes op de appel
  7. Bestrooi met kaneel en overgiet met 1 eetlepel ahornsiroop
  8. hak de walnoten fijn met een mes
  9. Meng de walnoten, amandelmeel, havermout en spelt bloem in een kom
  10. Doe er de boter en de ahornsiroop bij
  11. meng met 1 hand tot een crumbledeeg (goed gemengd maar met nog stukjes boter erin)
  12. Verdeel het deeg over de ovenschaal en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  13. Serveer warm of koud
Opmerkingen:
  • Je kan ook ander fruit proberen
  • Of je kan rozijnen, abrikozen, dadels,... toevoegen
  • Als je het vegan wil kan je de boter misschien vervangen door kokosolie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...