donderdag 2 juni 2016

Pizza met geroosterde groenten

Pizza, wie is er niet dol op? Zelfs in veganistische vorm blijft het lekker. En het is niet eens zo moeilijk om vers te maken. Dit keer waren er enkele Zuiderse groenten in huis die me inspireerden voor een pizza met geroosterde groentjes.

Pizza is ook makkelijk als niet iedereen hetzelfde eetpatroon heeft. Op een klein stuk doet mijn vriend kaas, zodat het zeker niet doorloopt naar mijn stuk. En eigenlijk mis ik die kaas niet eens. Ander voordeel is dat je gehemelte niet verbrandt.



Voor 2 porties
  • Een halve portie speltpizzadeeg 
  • een halve courgette
  • een halve (gele) paprika 
  • een halve aubergine
  • een rode ui
  • een teentje knoflook
  • ongeveer 100ml passata
  • peper, zout, (Provençaalse) kruiden
  • olijfolie
  • eventuele extra's (zwarte olijfjes, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, verse tomatenschijfjes,...)
  • een volle eetlepel gistvlokken
  1. Snij de courgette en de aubergine in schijfjes. Snij elk schijfje in 4. Leg ze in een vergiet en bestrooi met zout. Zet opzij
  2. Snij de paprika in reepjes
  3. Snipper de knoflook en de helft van de ui (neem de onderkant). Snij de andere helft in ringen 
  4. Verhit olijfolie in een pannetje en fruit de gesnipperde ui en de look. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat eventjes inkoken
  5. verwarm de oven voor op 200C.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de courgette en aubergine over. Bestrijk lichtjes met olijfolie en zet 20minuten in de oven (draai ze halverwege eens om). Haal dan uit d eoven
  7. Bekleed ondertussen een andere bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit. Leg het deeg op de bakplaat.Plooi de randjes om en bestrijk met olijfolie
  8. Bestrijk het deeg met de tomatensaus. verdeel er de paprika, courgette, aubergine, rode ui ringen en eventuele extra's over. Bestrooi met Provençaalse kruiden. 
  9. Zet ongeveer 12 minuten in de oven. Bestrooi depizza direct met gistvlokken alsje hemuit de oven haalt.
OPMERKINGEN
  • Probeer de pizza al bijna klaar te hebben tegen dat je de groenten uit de oven haalt. Zo moet je ze er alleen nog snel opleggen en kan de pizza direct in de oven. Anders verbruik je meer energie
  • De kruiden en extra's kan je zelf kiezen natuurlijk. Kijk eens wat er in de tuin of de koelkast ligt. 
  • Een heerlijk gerecht voor een zomerse avond. 
  • Wij maken altijd een dubbele portie deeg en vriezen dan 1 portie in. Gewoon de avond ervoor van de vriezer in de koelkast leggen en je kan 's avonds verse pizza maken. 
  • De gistvlokken zijn optioneel maar wel superlekker
  • Een gele paprika oogt het mooist maar een andere kleur kan natuurlijk ook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...