dinsdag 21 juni 2016

Currypasta

In veel Aziatische recepten kom je currypasta tegen. Natuurlijk heb je een uitgebreide keuze in de supermarkt en ze zijn lang niet allemaal even slecht (een aanrader zijn dan nog de currypasta's in de wereldwinkels). Maar zelf maken is toch vooral leuker. De  geuren die vrijkomen als je lekker met de vijzel aan het stampen bent.Leuk toch. En het is veel minder werk dan naar de supermarkt gaan en etiketten lezen om een rotzooivrije currypasta te vinden.
Deze currypasta kan je dan gebruiken in een recept naar keuze. Of je fruit gewoon een ui en een knoflooktentje in olie en bakt dan de currypasta mee. Wat fijngesneden groenten meebakken en wat gekookt epeulvruchten met kokosmelk toevoegen en voila. Een makkelijke curry



Voor 1 portie
  • 1 teentje look
  • pepertjes naar smaak (bij mij 3)
  • stukje verse gember
  • 3 kardemonpeulen
  • 2 kruidnagels
  • 1 koffielepel komijnzaad
  • Een halve koffielepel gemalen koriander
  1. Schil de ui en snij in 4.Snij de pepertjes in ringen. Schil de gember en snij in blokjes
  2. Doe alles inde vijzel en mix tot een grove massa
  3. Gebruik als basis voor currygerechten. 
 OPMERKINGEN
  • De kardemonpeulen blijven wel nog in de curry zittten dus et op bij het eten
  • Een portie als hierboven beschreven is voor een curry voor 4 personen
  • Deze currypasta is niet om te bewaren  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...