zaterdag 4 juni 2016

Lasagne met spinazie en radijsjesloof

Mr. rotzooivrij had al eens aangegeven dat hij nog eens lasagne wou eten. Grappig genoeg zat er de week nadien spinazie in het groentepakket. Tijd dus voor een Lasagne verde in een veganistisch en vegetarische variant (het is en blijft een echte Kaaskop). 
Omdat het nog wat vroeg is voor verse tomaten gebruik ik biologische passata en tomatenblokjes. Er zaten ook radijsjes in mijn groentepakket en dus besloot ik het loof daarvan mee te gebruiken met de spinazie maar dit is natuurlijk optioneel.


Voor 4 porties


  • 700ml passata
  • 500gr tomatenblokjes
  • 250gr volkoren lasagnebladen
  • 400gr spinazie 
  • loof van 1 bussel radijsjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 2 lepeltjes kappertjes
  • 2 snedes oud brood 
  • 3 theelepeltjes gistvlokken
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  1. Snipper de uien en de knoflook. Was de spinazie en radijsjes loof. Laat uitlekken en snij in reepjes. 
  2. Hak het oud brood fijn in de hakmolen. Als het heel oud is kan je de korsten best verwijderen. Meng de kruimels met de gistvlokken.
  3. Verhit olijfolie in een pan en voeg de helft van de ui en look toe. Fruit dit. Voeg de spinazie en loof toe, samen met een bodempje water. Kruid met peper en zout. Voeg ook de kappertjes toe. Laat stoven tot het mooi geslonken is. Haal van het vuur en zet opzij
  4. Verhit opnieuw olie en fruit de rest van de ui en look. Voeg de tomatenblokjes en passata toe. Kruid goed met peper, zout en Provençaalse kruiden. Breng aan de kook. Laat even indikken en haal van het vuur
  5. Bestrijk een grote ovenschaal (bij mij 24x24) met de tomatensaus. Leg er een laag lasagnebladen over en dan een laag spinazie. Leg hier terug lasagnebladen over en opnieuw tomatensaus. Werk zo verder tot de spinazie en tomatensaus verdeeld zijn. Probeer te eindigen met tomatensaus
  6. Bestrooi de bovenste laag met de gistvlokken en broodkruimels. Besprenkel met wat olijfolie en kruiden
  7. Zet de oven op 180C en bak de lasagne in ongeveer 35 minuten. De lasagne bladen moeten zacht zijn. 
  8. Bestrooi voor het serveren eventueel met nog wat extra edelgistvlokken
  OPMERKINGEN
  • Als je geen radijsjesloof hebt kan je ook andere restjes groen opgebruiken of gewoon meer spinazie.
  • Als je lekkere groenten voor in tomatensaus in huis hebt kan je die er ook bij doen: wortelen, paprika, courgette,... 
  • Mis je gehakt? Maak de saus dan wat vullender met gekookte linzen.
  • Is de rest van je huishouden nog niet zo ver om kaas te laten? bestrooi een deel van de lasagne dan met geraspte kaas.
  • De oven voorverwarmen hoeft hier niet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...