zondag 26 juni 2016

Review: Zus en zo Bocholt

Na mijn verjaardag was vriendje aan de beurt en ook dan gingen we op zoek naar een restaurantje. En het werd "Zus en Zo" in Bocholt. Deze gezellige plaats was me enkele maanden geleden al aangeraden en toen ik het op happycow.net (website waarop je restaurant kunt zoeken die veganistische maaltijden hebben) zag staan hadden we snel beslist.

Zus en zo is een gezellig restaurantje met een wereldkeuken dat net buiten het centrum van Bocholt ligt. Ondanks de beperkte kaart is er voor elk wat wils; Veganistisch, vegetarisch, met vlees of met vis, en traditioneel en speciaal. Ook wordt er gebruikgemaakt van verse producten en komen enkele streekproducten regelmatig voor op de menukaart.


Binnen leek de inrichting niet doorsnee maar wel heel huiselijk en kleurrijk. Alleen waren wij er op een van die uitzonderlijke zomerse junidagen en konden we dus op het terras zitten. Ik had niet op voorhand aangegeven dat ik veganistisch eet maar dat was geen probleem. Er werd me verteld welke gerechten veganistisch waren of gemaakt konden worden.

Als eerste kregen we een klein kommetje veganistische groentesoep

Daarna koos ik voor bruschetta met tomaat en een wereldse groenteschotel. Vriendje ging voor nacho's en Chateaubriand met Hot peper saus (beide niet op de foto's).


Nadien was er nog wel een klein beetje plaats voor iets lekkers en toen men de dessertkaart en koffiekaart kwam brengen werd me meteen verteld welke smaken huisgemaakt ijs veganistisch waren. Dat waren er 2 en dan heb ik van beide maar een bolletje besteld: ananas en Cava met munt. Ze waren zeker niet suikervrij maar wel heerlijk (een foto ben ik vergeten te nemen).

Voor alles, inclusief de drank kwamen op €72,50. Niet spotgoedkoop maar voor 2x een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert ook niet overdreven. Onze conclusie was heel simpel: hier moeten we nog eens komen!

Voor meer informatie kan je terecht op hun website. Als je er toch in de buurt bent is een bezoekje aan het Brouwerijmuseum (oude brouwerij van Martens) ook een aanrader.2 opmerkingen:

  1. Als je ooit in Noord-Limburg bent, zeker eens uitproberen zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...